Mina tjänster

Klippning:
 Det första som händer när ni kommer är att vi tillsammans går igenom hur du vill ha din hund klippt. Är den tovig och pälsen är som en tovkaka går det tyvärr inte att göra någon frisyr utan det är nedrakning som gäller. Jag grovklipper innan badet. Efter bad och föning är det dags för finklippning, då får man ett fint och hållbart resultat.


Trimning:
 När du kommer med din hund för trimning är det viktigt att den inte blivit badad med schampo på två veckor.
 Detta för att hårsäckarna sluter sig runt hårstrået efter schamponering och trimningen av din hund kan då göra ont.
 Med rullande schema med trimning menas att man alltid har flera lager av sträv päls och att man vid trimning tar bort de längsta hårstråna.

Trimningsintervallen är då individuellt anpassade efter just din hund, oftast mellan 8-12 veckor. Fördelen med rullande schema är att man alltid har sträv päls över underullen vilket gör att hunden inte blir så blöt eller smutsig. Den sträva pälsen fungerar som ett skydd.

 Vid nedstrippning trimmar man bort all sträv päls och hunden får bara den mjuka underullen kvar. Hunden ser då lite naken ut.
 Detta måste ibland göras tex om det var länge sedan man trimmade hunden och all sträv päls blivit för lång och det inte finns olika lager/längder på den sträva pälsen.Bad:
Vid klippning av din hund ingår alltid bad. Anledningen till att jag vill bada hunden är att slutresultatet på klippningen blir finare och mer hållbart när man badat och fönat hunden innan finklippningen. Om du vill komma hit för att bara få hjälp med bad går det självklart braTovutredning:
Behöver du hjälp med att kamma din hund går det bra, förutsättningen är att pälsen inte blivit en enda tovkaka. Då går det inte att reda ut utan man måste raka ner hunden.

Kloklippning:
Vid klippning, trimning, badning eller tovutredning ingår alltid kloklippning och jag tar även bort hår i öronen om det skulle behövas.

Vill du ha hjälp med bara kloklippning går det självklart bra.
Kloklippkort finns att köpa.

Bra att veta

 * Om du vill får du vara kvar när din hund är hos mig.
 Det man kan tänka på är att din hund kan vilja vara hos dig och inte på trimbordet,
 besöket på hundtrimmet blir därför oftast lite längre.

* Om ohyra upptäcks vid besöket hos mig tas en saneringsavgift om 400:- ut.

 *Vid glömt/uteblivet besök debiteras 50% av vad besöket skulle ha kostat.

 *Rasta gärna ditt husdjur innan ni kommer.

* Borsta hunden fri från tovor om ni kan - då spar ni pengar och det
underlättar både för hunden och för mig.

Detta gäller ej er med speciella behov utav hjälp med tovor.   TELEFON :  076-831 18 11  E-mail : cattishundtrim@koping.net